Styrelsen

Untitled design-42_edited.jpg

Henrik Oretorp

Chairman of the Board

henrik.oretorp@plagazi.com

Aktier: 400 000

Henrik är byggnadsingenjör i grunden med 15 års erfarenhet i olika ledande positioner som entreprenör såsom Affärschef NCC Halland. Även erfarenhet från att varit kommunalråd i Halmstad kommun med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. Numera projektchef för Tornet.

Untitled design-30_edited.jpg

Torsten Granberg

Board member & CEO

torsten.granberg@plagazi.com

Aktier: 34 373 801

Torsten har en Masterexamen i kemiteknik och organisk kemi från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Torsten har haft ledande befattningar inom följande sektorer: oljeindustrin, gasindustrin, processindustrin, och kärnkraftindustrin. Torsten är grundare och huvudägare av Plagazi AB (publ).

Untitled design-37_edited.jpg

Peter Schmidt

Board member

peter.schmidt@plagazi.com

Aktier: 7 750 000

Peter har en civilingenjörsexamen i kemi från ETH i Zürich och har 50 års erfarenhet från internationell petrokemiindustri genom anställningar i Exxon Chemicals, Celanese och Methanex. De senaste 20 åren har till stor del ägnats åt alternativa energifrågor som konsult.

Untitled design-52_edited.jpg

Peter de Jounge

Board member

peter.dejounge@gmail.com

Aktier: 0  

Peter de Jounge har lång senior management erfarenhet inom Investment Banking och Kapitalförvaltning från en rad ledande svenska och Internationella banker så som Hambros, SEB, Alfred Berg, UBS, Deutsche Bank samt Carnegie Investment Bank. De senaste 4 åren har ägnats åt egen investeringsverksamhet, styrelse och konsultuppdrag.

2_edited.jpg

Henry Lundhammar

Board member

henry@dinakubik.se

Aktier: 5 155 000

Henry har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola inom Väg och Vatten och Industriell Ekonomi. Han äger och driver idag bland annat Dina Kubik AB i fastighetsbranschen och har tidigare bland annat drivit tekniska upphandlingar och varit affärsområdeschef hos en internationell teknikkonsult.

Untitled design-50.png

Stefan Källander

Board member

stefan.källander@plagazi.com

Aktier: 5 742 025

Stefan Källander har lång industrierfarenhet från ledande befattningar inom bl a Ericssonkoncernen, Semko och Luftfartsverket. Han har även registrerat ett flertal patent och varit ansvarig för strategisk verksamhetsplanering både inom Ericsson och Dalco AB.

Untitled design-51_edited.jpg

Peter Andersson

Board member

peter.andersson@plagazi.com

Aktier: 3 000 000

Peter har en Fil Kand från Södertörns Högskola, Diplomerad Livförsäkringsrådgivare IFU Handelshögskolan. Peter jobbar som Private Banker på Falkenbergssparbank med förmögenhetsförvaltning för privatpersoner, företag, stiftelser och institutioner sen 7 år. Peter har jobbat i finansbranschen i över 20 år. 

Untitled design-3_edited.jpg

Gustav Granberg

Boardmember, CFO & Head of Investor Relations

gustav.granberg@plagazi.com

Aktier: 1 850 000

Gustav har en masterexamen i Finans från Instituto Empresa Madrid, med fokus på företagsekonomi. Han kommer senast från Procter & Gamble, där han har jobbat som ekonomichef för två av företagets konsumentmärken och inköpsavdelning sedan 2017.

Untitled design-38_edited.jpg

Linnéa Granberg

Board member, CCO

linnea.granberg@plagazi.com

Aktier: 650 000

Linnéa har en kandidatexamen från Ecole Hôteliere de Lausanne. Tidigare har Linnea arbetat och specialiserat sig inom hållbarhets- och påverkansinvesteringar, vilket innebär investeringar med fokus på hållbarhet och skapande av positiv inverkan på miljön. Hon har arbetat på UBS i Zürich och Symbiotics SA i Genève.