top of page

STYRELSEN
 

Untitled design-42_edited.jpg

Henrik Oretorp

Chairman of the Board

henrik.oretorp@plagazi.com

Henrik är byggnadsingenjör i grunden med 15 års erfarenhet i olika ledande positioner som entreprenör såsom Affärschef NCC Halland. Även erfarenhet från att varit kommunalråd i Halmstad kommun med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor. Numera projektchef för Tornet.

Untitled design-5.png

Torsten Granberg

Board member & CEO

torsten.granberg@plagazi.com

Torsten har en Masterexamen i kemiteknik och organisk kemi från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Torsten har haft ledande befattningar inom följande sektorer: oljeindustrin, gasindustrin, processindustrin, och kärnkraftindustrin. Torsten är grundare och huvudägare av Plagazi AB (publ).

2_edited.jpg

Richard Fish

Board member

richard.fish@plagazi.com

Richard har haft ledande positioner inom private equity, energi och fordonsindustrin. Under de senaste 15 åren har han fokuserat på förnybar energi, mer specifikt plasmaförgasning, där han senast var VD för Alter NRG som förvärvade Westinghouse Plasma Corporation (WPC) som är verksamma inom produktion av plasmaförgasningsanläggningar. 

Untitled design-3.png

Valerie Dujardin

Board member

valerie.dujardin@plagazi.com

Valerie har 20 års erfarenhet i impact investing och privat kapitalförvaltning bland annat för företaget Symbiotics. Hennes erfarenhet sträcker sig från att bedöma investeringsmöjligheter, strukturera och förvalta alternativa fonder till att förvalta privata och offentliga investerare. Valerie sitter i styrelsen, investeringskommittén och rådgivande kommittén för flera företag och fonder. 

Untitled design-4.png

Jorgo Chatzimarkakis

Board member

jorgo.chatzimarkakis@plagazi.com

Jorgo är VD för Hydrogen Europe, den ledande europeiska organisationen inom vätgas. Hydrogen Europe representerar över 260 europeiska företag som är verksamma inom produktion av vätgas eller bränsleceller. Som VD har Jorgo ett stort inflytande och driver för att påskynda etableringen av vätgassamhället. Jorgo har även erfarenhet i politik och har varit ledamot i Europaparlamentet i flera år.

Untitled design-51_edited.jpg

Peter Andersson

Board member

peter.andersson@plagazi.com

Peter har en Fil Kand från Södertörns Högskola Diplomerad Livförsäkrings rådgivare IFU Handelshögskolan. Peter jobbar som Private Banker på Falkenbergs Sparbank med förmögenhetsförvaltning för privatpersoner, företag, stiftelser och institutioner sen 7 år. Peter har jobbat i finansbranschen i över 20 år. 

Untitled design-52_edited.jpg

Peter de Jounge

Board member

peter.dejounge@gmail.com

Peter de Jounge har lång senior management erfarenhet inom Investment Banking och Kapitalförvaltning från en rad ledande svenska och Internationella banker så som Hambros, SEB, Alfred Berg, UBS, Deutsche Bank samt Carnegie Investment Bank. De senaste 4 åren har ägnats åt egen investeringsverksamhet, styrelse och konsultuppdrag.

2_edited.jpg

Henry Lundhammar

Board member

henry@dinakubik.se

Henry har en civilingenjörsexamen från Lunds Tekniska Högskola inom Väg och Vatten och Industriell Ekonomi. Han äger och driver idag bland annat Dina Kubik AB i fastighetsbranschen och har tidigare bland annat drivit tekniska upphandlingar och varit affärsområdeschef hos en internationell teknikkonsult.

Untitled design-2.png

Dr. Stefan Kaufmann

Board member

post@stefan-kaufmann.de

Dr. Stefan Kaufmann har sedan 2020 lett Tysklands nationella gröna vätgasstrategi som innovationsansvarig för grön vätgas vid det federala ministeriet för utbildning och forskning (BMBF). Utöver sitt ansvar inom den gröna vätgassektorn, så har Dr. Kaufmann även varit ansvarig för Tysklands forsknings- och utvecklingsverksamhet.

Untitled design-62.png

Anders Boman

Board member

anders.boman@gotlandsbolaget.se

Anders Boman har haft ledande befattningar inom sjöfartsindustrin i strax under 20 år, och agerar även aktivt som styrelseordförande samt styrelsemedlem i företag som AlfaWall, Maritimt Forum, och WALLENIUS SOL. Anders gick över till positionen som operativ chef för Gotlandsbolaget från sin tidigare post som verkställande direktör i Walleniusrederierna AB, och ser nu bland annat över Gotlandsbolagets operativa aktiviteter genom hela företagskedjan.

bottom of page